Εξώφυλλο άρθρου με 3D εικόνα με τίτλο " Νέα SEO Trends που ήρθαν για να μείνουν".
Νέα SEO Trends

Νέα SEO Trends που ήρθαν για να μείνουν

  • Post author:
  • Post category:Marketing

Το SEO ή αλλιώς Search Engine Optimization, αποτελεί  την βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης δηλαδή την διαδικασία κατά την οποία διαμορφώνεται το περιεχόμενο  των αποτελεσμάτων αναζήτησης με βάση την σχετικότητα και δημοτικότητα. Με τον τρόπο αυτό οι ιστοσελίδες μπορούν να γίνουν ευκολότερα ανιχνεύσιμες από το κοινό και  έτσι , να απαντηθούν με σύντομο τρόπο τα ερωτήματα των χρηστών. Με πιο απλά λόγια, το SEO μας επιτρέπει να βρούμε γρήγορες και έμπιστες απαντήσεις στα ερωτήματα μας μέσω από την μηχανή αναζήτησης.

Ήδη από φέτος βλέπουμε μια δυναμική εξέλιξη του τρόπου αναζήτησης θεμάτων με σκοπό να δημιουργήσει στους χρήστες την καλύτερη δυνατή εμπειρία και παρατηρούμε νέα trends που αλλάζουν ριζικά την βελτιστοποίηση. 

SEO search engine optimization for modish ecommerce and online retail business showing on computer screen
Νέα Trends SEO

1. AI SEO

Η AI (Artificial Intelligence) ενσωματώνεται  ως μηχανή αναζήτησης που μέσα από αυτήν ο χρήστης βρίσκει άμεσες και targeted λύσεις. Μέσα από αυτή η εμπειρία χρήσης αλλάζει προς το καλύτερο  καθώς μπορεί τώρα να επεξεργάζεται μεγαλύτερη πληθώρα πληροφοριών.  Ακόμη και η Google άρχισε να πειραματίζεται με το Search Generative Experience κυκλοφορώντας ένα chatbot AI.

2. Voice SEO

Η φωνητική αναζήτηση εντάσσεται και αυτή στο Google και στο Bing.  Η Siri και  η  Alexa αποτελούν τους δημοφιλέστερους φωνητικούς βοηθούς για   αναζητήσεις αυτή την στιγμή. 

3. Video SEO

Η Google σε συνεργασία με το Youtube, φέρνει αποτελέσματα βίντεο στην μηχανή αναζήτησης. Αυτό βοηθάει τον χρήστη καθώς παρέχει οδηγίες αλλά και οπτικοακουστικό υλικό. Τα κεφάλαια και οι υπότιτλοι απλοποιούν ακόμη περισσότερο την εμπειρία του χρήστη. 

4. Picture SEO

Μέσω του Picture SEO μπορεί κάποιος να βρει κάτι που αναζητά να ψωνίσει. Η αναζήτηση γίνεται με ένα κλικ και μας εξυπηρετεί όταν δεν γνωρίζουμε πως να εξηγήσουμε αυτό που βλέπουμε μπροστά μας. Επίσης, μπορούμε να κάνουμε και αναζήτηση μέσα από τα Google Lens σε φωτογραφίες που υπάρχουν ήδη στην συλλογή μας.  Για να έχουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα δεν ξεχνάμε να έχουμε φωτογραφίες καλής ανάλυσης. 

5. Snippets

Τα λεγόμενα αποσπάσματα που διαμορφώνονται σε  λίστες, παραγράφους, πίνακες και ορισμούς. Η Google πρόσθεσε και ένα νέο τρόπο “πολλαπλής” αναζήτησης που επιτρέπει στον χρήστη να αλλάξει την αναζήτησή του.

Θέλετε να είναι η ιστοσελίδα σας πρώτη στην στην μηχανή αναζήτησης; Να έχετε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από τους ανταγωνιστές σας; Τότε, η ομάδα μας, Eye Reflection είναι έτοιμη  για να αναλάβει το νέο αυτό project. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Instagram μας και να δείτε πως εμείς θα σας βοηθήσουμε στην βελτιστοποίησή της. Επικοινωνήστε μαζί μας για να είστε κορυφή στην μηχανή αναζήτησης.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0