Blue graphic depicting a few designs about SEO and its categories
Τι είναι SEO Marketing;

Τι είναι το SEO;

  • Post author:
  • Post category:Marketing
Blue graphic depicting a few designs about SEO and its categories

Τι είναι το SEO;

Ακούμε συχνά τους όρους Search Engine Optimization ή SEO αλλά δεν ξέρουμε τι είναι στην πραγματικότητα. Μπορεί η σωστή υλοποίηση του, να βοηθήσει την ιστοσελίδα σας και εν τέλη την δημοτικότητα της επιχείρησής σας;

Αν σας ενδιαφέρει να φτάσετε στις πραγματικές δυνατότητες της ιστοσελίδας σας και να κατατάσσεστε πιο ψηλά στις μηχανές αναζήτησης, συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου!

Πώς λειτουργεί;

Το SEO είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς όρους του digital marketing. Αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους προώθησης ιστοσελίδων. Ανακαλύψτε, μαζί με την Eye Reflection τι ακριβώς είναι το SEO και ποιές ενέργειες και διαδικασίες περιλαμβάνει αυτός ο όρος. 

Ο όρος SEO είναι η συντομογραφία του “Search Engine Optimization”. Πρακτικά είναι η διαδικασία προσέλκυσης επισκεψιμότητας σε ιστότοπους. Αυτό χωρίζεται σε «δωρεάν» (free) ή «οργανικά» (organic) αποτελέσματα προς μηχανές αναζήτησης όπως π.χ. Bing ή Google.

Οι μεγαλύτερες μηχανές αναζήτησης, όπως η Google, Yahoo! και Bing, κατηγοριοποιούν τις διάφορες ιστοσελίδες στα αποτελέσματα αναζήτησης που εμφανίζουν. Αυτό πραγματοποιείται ανάλογα με τη λέξη (keyword), ή φράση που αναζητεί ο κάθε χρήστης. Η ταξινόμηση των σελίδων, πραγματοποιείται με την υποστήριξη πολύπλοκων αλγορίθμων, οι οποίοι λαμβάνουν υπόψιν τους δεκάδες αλγόριθμους. 

Ο βασικός σκοπός αυτών των αλγορίθμων, είναι η προσφορά των πιο σχετικών ιστοσελίδων, στον κάθε χρήστη, με βάση την αναζήτηση που πραγματοποιεί. Με λίγα λόγια, γίνεται καλύτερα η εμφάνιση αποτελεσμάτων σε ότι ψάχνετε. Η παραπάνω διαδικασία αφορά τα λεγόμενα οργανικά αποτελέσματα που αναφέραμε προηγουμένως. 

Τι περιλαμβάνει το SEO;

Το Search Engine Optimization περιλαμβάνει όλες τις πρακτικές που ωθεί μια επιχείρηση, στην αύξηση της επισκεψιμότητας στο site της, μέσω των μηχανών αναζήτησης. Συνήθως οι τακτικές χωρίζονται σε on-site και off-site, αλλά οι ακριβής διαφορές τους φαίνονται παρακάτω.

On-site

Το on-site SEO αφορά τις πρακτικές που βελτιστοποιούν την αποτελεσματικότητά ενός ιστότοπου (website) σε επίπεδο δομής, περιεχομένου, τεχνικής υλοποίησης αλλά και σχεδίασης. 

Off-site

To off-site SEO αναφέρεται στις πρακτικές που δεν εφαρμόζονται στο εκάστοτε website, αλλά εξωτερικά απο αυτό. Ενώ κατα κύριο λόγο, αφορούν το κατα πόσο αξιόπιστο και σημαντικό θεωρείται ένα website απο μια μηχανή αναζήτησης.  

Χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα SEO

Η σωστή πώληση των υπηρεσιών ή των προϊόντων που παρέχεται δεν γίνεται σωστά. Διότι οι καταναλωτές δεν μπορούν να εντοπίσουν την ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Για αυτό με την βοήθεια της Eye reflection, θα καταφέρετε να αξιοποιήσετε το SEO, το οποίο σας βοηθά να αυξήσετε το visibility του site σας στα search engines. Φυσικά, επόμενο της αύξησης της επισκεψιμότητας μιας ιστοσελίδας, είναι και το διευρυμένο πελατολόγιό της, με την βασική προϋπόθεση ότι ακολουθούνται οι μέθοδοι SEO.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0