Το Tik Tok είναι ο κυρίαρχος των social media

  • Post author:
  • Post category:Marketing

Είτε ασχολείσαι είτε όχι με τον ευρύ κόσμο του social media σίγουρα ξέρεις το Tik Tok. Είναι μια πλατφόρμα με video με span από 15 δευτερόλεπτα έως και τρία λεπτά. Με περιεχόμενο όπως κατοικίδια, βίντεο χορού, φαγητά και πολλά άλλα. Κάπως έτσι η Κινέζικη έγινε η πιο διάσημη πλατφόρμα με τις περισσότερες το 2020 μέχρι το 2022. Πολλοί λένε ότι είναι η σπουδαιότερη εφαρμογή των τελευταίων χρόνων που έχει σκοπό να κατακτήσει το Instagram και το Facebook.

Ποιοί χρησιμοποιούν το Tik Tok;

Η εφαρμογή έχει εξαπλωθεί σε όλες τις γωνιές του κόσμου και χρησιμοποιείται από μικρές αλλά και μεγάλες ηλικίες. Οι μεγάλες ηλικίες συγκεκριμένα το χρησιμοποιούν είτε για να ακολουθούν τα βήματα της “νέας γενιάς” είτε για να περνάνε τον ελεύθερο χρόνο τους παρακολουθώντας διάφορα βίντεο. 

Πως άρχισε το Tik Tok και που έχει φτάσει;

Η πλατφόρμα “γεννήθηκε” το 2016 με το όνομα Douyin, στην Κίνα. Ενώ μετονομάστηκε σε Tik Tok ως όνομα διεθνής έκδοσης όταν κυκλοφόρησε παγκοσμίως το 2017. Δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου στοχεύοντας τη νεότερη γενιά, ενω έγινε αρκετά γρήγορα διάσημη στην γενιά των Millennials και Generation Z. Πιο συγκεκριμένα, η ηλικιακή ομάδα που χρησιμοποιεί το TIk Tok ανήκει στην ηλικία μεταξύ 18 με 24 ετών. Επιπλέον, ο αριθμός των ενεργών χρηστών μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 άγγιξε τα 1,8 δισεκατομμύρια παγκοσμίως. 

Δημοσιότητα του Tik Tok

Μια επιπλέον ένδειξη δημοτικότητας της εφαρμογής είναι ότι οι χρήστες του ξοδεύουν περισσότερο από 14 ώρες τον μήνα στην εφαρμογή. Πιο συγκεκριμένα σε ένα λεπτό, παρακολουθούνται περισσότερα από 167 εκατομμύρια βίντεο μέσω της εφαρμογής. Ενώ έχει εγκατασταθεί σε περισσότερες από 3 δισεκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως. 

Γιατί είναι τόσο εθιστικό όμως;

Μπορεί να υπάρχουν αρκετές ομοιότητες με τα λοιπά social media, όμως ο αλγόριθμος που χρησιμοποιούν είναι διαφορετικός. Ο τρόπος που ρυθμίστηκε είναι πολύ έξυπνος οδηγώντας τους χρήστες του να περνούν ώρες κάθε φορά που επισκέπτονται την πλατφόρμα. Επιπλέον κάτι πολύ χρήσιμο είναι οι δυνατότητες επεξεργασίας των βίντεο κάτι που έχει ξετρελάνει τους δημιουργούς βίντεο. Πέρα όμως από την διασκεδαστική πλευρά που προσφέρει η εφαρμογή, παρέχει επίσης εκπαιδευτικές προσεγγίσεις. 

Γιατί είναι τόσο μοναδικό απο τα άλλα social media?

To Tik Tok λοιπόν, είναι αρκετά μοναδικό και ο λόγος είναι επειδή χρησιμοποιεί και συνδυάζει λίγο από όλα. Δηλαδή έχει μέσα λίγο απο youtube καθώς αποτελείται εξολοκλήρου από βίντεο. Έχει λίγο απο Twitter και Facebook, στη μορφή της πλοήγησής του με συνεχόμενη ροή σύντομων αναρτήσεων. Και παρομοίως με το Instagram και το Snapchat, έτσι και το Tik Tok  διατίθεται εξ ολοκλήρου σαν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα. 

Διαφήμιση στο Tik Tok, τον κυρίαρχο των social media

Για αυτούς τους λόγους που αναφέραμε, χιλιάδες επιχειρήσεις παγκοσμίως προσπαθούν να διαφημιστούν μέσω Tik Tok ads και social media. Και ως μια σχετικά καινούργια εφαρμογή πολλοί δεν γνωρίζουν πως ακριβώς να το κάνουν. Η eye reflection agency μπορεί να λύσει την απορία σας και να προωθήσει την επιχείρηση σας μέσω Tik Tok και όχι μόνο. Επικοινωνήστε μαζί μας και επισκεφθείτε το instagram μας για περισσότερες πληροφορίες και tips.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0