Η σπουδαιότητα του Graphic Design

Γενικά, υπάρχει ένα misconception ως προς το πως εκφράζεται και αναλύεται ο όρος Graphic Design. Ένας σύντομος και συνηθισμένος διάλογος μεταξύ ενός ανθρώπου που δεν ασχολείται με το χώρο της επικοινωνίας και της διαφήμισης και ενός Graphic Designer πάει ως εξής:

“Χαίρεται, με τι ασχολείστε;¨

“Είμαι Graphic Designer.”

“Άρα φτιάχνετε κάρτες;”

Δυστυχώς, ο ελληνικός όρος “γραφίστας” δεν περιγράφει ολοκληρωτικά τις ιδιότητες του επαγγέλματος. Για αυτό είναι προτιμότερο να αναφερόμαστε στους αρμόδιους επαγγελματίες με τον όρο “Σχεδιαστές Οπτικής Επικοινωνίας” η στα αγγλικά “Graphic Designers”. 

Τι είναι το Graphic Design;

To Graphic Design με απλά λόγια είναι το “σταυροδρόμι” στο οποίο συναντιούνται οι εικαστικές τέχνες, η ψυχολογία, η ψηφιακή τεχνολογία κ.α. Γενικά απαιτεί γνώση και πάνω απ όλα δεξιότητες και ταλέντο. Ο επαγγελματίας “Graphic Designer” συνδυάζει διάφορες τεχνικές και τέχνες. Κάποιες από αυτές είναι η τυπογραφία, η φωτογραφία και το σχέδιο. Επιπλέον, εναλλάσσει και συνδυάζει χρώματα η σχήματα και αποδομεί η συγχωνεύει μορφές. Με λίγα λόγια δεν είναι ένας απλός σχεδιαστής/τρια. Αλλά ένας μελετητής και το τελικό αποτέλεσμα της εργασίας του, είναι μια ολοκληρωμένη μελέτη με στόχο την επικοινωνία. 

Τα αμέτρητα πρόσωπα του Graphic Design

Το Graphic Design βρίσκεται κυριολεκτικά παντού. Παρακάτω αναφέρονται παραδείγματα καθημερινότητας για να αιτιολογηθεί η έκφραση “παντού”.

  • Κουτί δημητριακών
  • Οδοντόκρεμα
  • App στο κινητό 
  • Μπουκάλι με άρωμα
  • Περιοδικό
  • Πινακίδες
  • Logo εταιρειών

Και η λίστα δεν τελειώνει.

Γιατί είναι σημαντικό; 

Ως επι το πλείστον οι άνθρωποι είναι οπτικά πλάσματα. Εννοώντας ότι κατανοούν καλύτερα τις εικόνες παρά τις λέξεις. Καθοδηγούνται από σύμβολα και εικόνες. Επηρεάζονται απο σχήματα και χρώματα. Το Graphic Design δημιουργεί την οπτική ταυτότητα. Ο βασικός σκοπός του είναι να βελτιώνει την αισθητική γύρω μας σε μικρά καθημερινά πράγματα. Βοηθά στην κατανόηση πολύπλοκων πληροφοριών σε λιγότερο χρόνο. Βοηθά να ακολουθηθεί μια σωστή πορεία και να δημιουργηθεί μια ευφάνταστη και πολύχρωμη “βιβλιοθήκη”. Ξεκινήστε να παρατηρείτε το Graphic Design γύρω σας και θα εκπλαγείτε από το πόσο σας επηρεάζει καθημερινά. 

Στην Eye Reflection Advertising Agency θα βρείτε άτομα που κατέχουν την πείρα και την τεχνογνωσία για να σας καθοδηγήσουν και να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας με επιτυχία και ασφάλεια. Επίσης, σαν εταιρία, πιστεύουμε στην ανοιχτή επικοινωνία των ενδιαφερόμενων και των σχεδιαστών. Με βασικό σκοπό τον συνδυασμό του Marketing και του Graphic Design, στοχεύοντας στην ανάδειξη της δικής σας εταιρίας. Επικοινωνήστε μαζί μας και επισκεφθείτε το instagram μας για περισσότερες πληροφορίες.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0